Blog

Naar je gevoel luisteren

mei 14, 2019
Deel dit:

Elke dag als ik mensen, vrienden of kennissen spreek over hun zoektocht & onzekerheid in het leven en zoekende zijn naar beetje geluk, een mooie werkplek en of een date met een speciaal persoon dan vertel ik ze met overgave dat je goed naar je eigen gevoel moet luisteren.

Je intuïtie verteld je veel meer dan je beseffen kunt en als je daarmee aan de slag gaat en je traint jezelf elke dag om er naar te luisteren dan ga je echt steeds beter een weg vinden naar iets of iemand die bij je past.

Toen ik zelf nog vrij jong was had ik al vaak een onderbuik gevoel bij opdrachten en mensen maar ik luisterde er nooit naar! Pas toen ik vaker een desillusie ondervond na bijvoorbeeld een date of gesprek begreep ik dat ik het al meteen in de eerste 5 minuten gevoeld had maar ik had het gevoel genegeerd. Ik wilde het zo graag laten slagen!

Ook met daten de afgelopen jaren had ik vaak het gevoel dat degene die tegenover mij zat best leuk was maar niet de juiste voor mij maar omdat ik het zo graag wilde om mijn leven te delen liet ik diegene toch toe en binnen een paar dagen of weken was ik moe en koste het alleen maar energie. Toch weer die teleurstelling en niet datgene waar IK behoefte aan had.

Mijn gevoel is daarom mijn gids geworden en zodra ik voel “ Winnie dit is niet goed voor jou “ dan ga ik hiermee aan de slag en laat ik die opdracht, die mevrouw of meneer niet bij mij binnenkomen. Ik vertrouw 100 % op mijn gevoel en hierdoor verbind ik mij alleen met personen die echt bij mij passen.

Ik hoor vaak verhalen van vrouwen en mannen die een eerste date hebben gehad en meteen een aantal minpuntjes kunnen aanwijzen waar ze tegenaan liepen of nog steeds lopen. Dames en heren luister naar je onderbuikgevoel al meteen als je iemand spreekt ( al is het door de telefoon) dan voel je al of je hiermee door moet gaan of toch moet afkappen.

Jouw behoeftes mogen in een relatie het belangrijkste  zijn en waar JIJ blij van wordt mag je nastreven. Dus niet gaan acteren en laten zien waar jij goed in bent voor de ander nee juist voelen waar JIJ blij van wordt bij de ander. Ook geen smoesjes voor jezelf hebben als je geen goed gevoel hebt en tegen jezelf zeggen hij/zij heeft ook leuke en goede dingen dus ga ik het nog maar eens proberen. Ik weet het zeker dat wordt op de langere termijn niks 😉

TIP:  Bij de eerste ontmoeting geen verwachting hebben dat dit je levenspartner gaat worden maar alleen voelen of deze persoon leuk genoeg is voor een tweede date zonder dat je je gaat aanpassen aan zijn/haar verwachtingen. DUS WAT HEB JIJ NODIG ??????

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *